Pages

Monday, November 29, 2010

Engkau lah kawan and kekasih ku...huh

salam ols...anyway ari ni kena on9 kejap je..
pasni cik comot ader keja huhu
malang sunnguh nasib cik comot kn
x dpt nk ronda-ronda kampung kawan-kawan
erm ari ni nk ckp yang cik comot suka kata-kata kat bawah ni hehe...
antara kawan and kekasih dapat kah di samakan

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH...
ANDA tergolong dari yang mana...???

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih...
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH
Keduanya diperlukan...
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH
Bilakah akan bersatu...?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman..
 tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah
 dan mengambil berat tentang diri kita

JIKA KAWAN itu KEKASIH...
dan KEKASIH itu KAWAN...
perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan"
 kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...
KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN...
perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..

erm tu je nk gtau kekeke~
anyway benda ni search kat google p xpasti lak dri mne
kekek...slmt enjoy blokwalking frenz
 wasalam

Saturday, November 27, 2010

akhirnya

assalamualaikum n salam 1 malaysia
perjalanan yang panjang membuatkan cik comot 
ingin tido sepuas2nya...lama da rasanya
tak menghasilkan peta dunia atas katil hahahaha
kini cik comot rasa penat dan ingin bersemayam di atas pusara
(jangan kacau cik comot sedang nyenyak tido)
hihihih
sampai cni dlu kata-kata untuk ari ni esuk bru kita 
sambung lagi daaa blogger
miz u ols

Award

assalamualaikum and gud nitez ols..
malam ni nak say thanx to my blogger frez coz give award 
untuk cik comot...cik comot hargai sangat2 award ni erm if
ada banyak agi award tu bleh ar pas2 kat cik comot ek
hehehe...
ha ni 1st award y cik comot dapat from 


2nd award plak cik comot dapat from

'FRIENDSHIP AWARD , THE BEST BLOGGER'

and last skali cik comot get from 


hehehe baru nak say tq lambat suda kan erm xpelah yang penting 
cik comot da ucap gak hihihi tq so much again 
and luv all my fwen
muahxxxx

p/s erm cm na nak letak slideshow kat sidebar xtau nak buat la kepada kawan2 kat luar cna tu cik comot perlukan bantuan hehe...(cni budak bru belajar kalau ada salah tolong tunjukkan ye) 

Friday, November 26, 2010

Bila kawan jadi kekasih

cinta hadir di mana-mana,
 tanpa kita sedari perasaan itu timbul
 bila jantung mula berdegup adakah itu tandanya kita
 jatuh cinta kat seseorang? banyak pendapat 
cakap cam tu betul ker? 
bila besfren yang kamu anggap tempat meluah segala 
masalah menjadi bofren korang...1 bonus tu taw
bukan apa kita dan dia saling mengenali perangai sama ada baik and 
buruk masing-masing, benda yang dia suka and tak suka boleh bawa bincang..
erm boleh ka?
tapi kan kadang-kadang bila da jadi kekasih sukar plak kita nak faham 
buat fikiran makin runsing lagi jadinya...
perangai orang bleh berubah-ubah sukar nak jangka walaupun dia
 adalah kawan yang kita kenal
(sedangkan lidah lagi tergigit, nikan pula kita sesama manusia)
erm apa pendangan korang lak sal ni "Bila kawan jadi kekasih"

Thursday, November 25, 2010

xleh tdo

nitez or monink ols haha 
(mana-mana la)
pesal mata xleh nak tdo ni ader cadagan nak bagi mata ni lelap tak?.....
or terlebih tdo da huhu ntah-ntah nak jd kelawar 
cm kat bawah ni kot huhuhu

image from en google
 mo katakan blajar xgak (xm da abes jd rest la trus apalagi kan bka
 sem baru nnti, haa blaja la trus2 lak) hahahaha..........
tak pun nk jd dracula hahaha

image from en google
aik bkn sama ka tu maksudnya yuhuuuuu erm apa kata
 korang carik sendiri kat en google hihi........
 daripada cik comot jadi kedua2 kat atas ni apa kata
transfom jadi benda ni plak lagi best hihihh
image from en google
haaa kan cute n comot kekekeke

Wednesday, November 24, 2010

wish me good luck

Good monink ols...
wish me good luck today have 1 more paper only before
go back to hometown hhih..my paper at 9 am this monink at menara 8c
pas ni muvi time la plak 
erm ok soma dadaaaaa tme nk p berperang gan ketas tulis luk
nnti kita jumpa agi mis u ols
wasalam

Tuesday, November 23, 2010

hotlink

assalamualaikum n salam sejahtera....
sblm tu nk tny luk korang ni sihat ka? family korang amacam ok tak?tu je hehehe...erm nk tanye ni korang pengguna setia no phone apa?? Maxis....Celcom...Digi...Italk...Happy...n seangkatan dgnnya la hihi....p ari ni comot nk ckp sal Maxis jew hahahaha....korang pengguna setia cm cik comot ka??? klu x erm xpyh la bc ok 
(p bg sesiapa y bru nk gna tu jom2 la hihih).....

korang biasa guna top up biasa ka hot ticket.....
rupa2nya korang nak tau (maybe cik comot sorg je bru tau hahaha) 
ada comparison ant 2 ni (baru lak cik comot tau)hahahaha....slama ni guna y biasa je 
(ruginya hoho)..... ha jum kta tguk kat bwah ni


bkn tu je tau siap bleh makan pizza hut juz gan 2 tiket RM10 + RM1 or RM15 + RM1.....nyummmmmmmm2x apa lagi book la awal tu hot ticket ingin 
maklumat lanjut klik cni hotlink

4 info saja hehehe.........sampai cni dlu esuk2 jumpa lagi tatatataatata......
wasalam

Sunday, November 21, 2010

Gateway from T.T

assalamualaikum dan salam sejahtera...
panaz-panaz cik comot rase panaz la (nk buka kipas luk) hihi....baru 10 min td cik comot g ar Blogwalking jeng3x maka terjumpa la 1st promo gateway yang diusahakan oleh Cik Husna kita ni...apalagi jom la kita join reramai bagi mendapatkan adiah y lumayan  jgn segan2 jom ikot bersama2 cik comot hehe....ha ni dia banner tu: 


p sebelum tu Cik Husna kita tu ader letak syarat2...syaratnya cm ni letak banner ni kat blog or sidebar korang n then postkan 1 lirik lagu Indon Band dlm blog korang tue n bt 1 entry "knp lagu tu sangat bez didengar".....last skx jgn lupa lak linkkan banner korang ni kat blog Cik Husna.....kemudian tag la 3 org ka 4 org ka dri member korang jgn lupa tu pesan ok......maklumat lanjut korang p ar jenguk2 kat blog Cik Husna kita tu ek


AISHITERU
ZIVILIA BAND

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Back to [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Owu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo
Back to [*][**]
Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru

Cik Comot suka lagu ni coz
* lirik n muziknya bez menyentuh jiwa hingga ke ati hihihi
* klu x caya ha korang cri muzik dia n nyanyi la sorang2 kekeke~
*bla dgr lagu ni teringat je kat seseorg tu (hahahaha)
*Thump Up to Indo Band la
......................................................................................................
nak tag sape lak kali ni erm jeng2x ni dia org terpilih heh~

refferel : Tuan Tanah itu sendiri hehe

Dengkur ^_^

assalamualaikum
da lama rasanya blog ni tersadai je kat pantai hoho
xder masa nk tulis gpon skg ni musim exam jd kena 
tumpu gan stdy luk (macam la stdy) hihih....... p apa2 pon tetap gak xleh nk lupa sal blog ni (da gla blog agaknya hahaha)

anyway sbnrnya ari ni MP nk bagi korang tips 4 hilangkan dengkuran tu pon if berkesan la p rasa2nya berkesan la korang cuba, try n test dlu la (kang makin kuat lak bunyinya) heheheh....p mesti berkesan punya la insyallah boleh tu cari la iktihar spy org sblh korang yang tdo tu kurang kan cikit bunyi tu tme tdo kan aman sket dunia hihi....erm korang tau gak kan berdengkur tu beri effect coz seseorang itu berhenti bernafas lebih dari 10 saat buat seketika sewaktu tidur...(bahaya ni) oleh itu ambil la langkah2 keselamatan dari mula sebelum ia merebak menjadi bahaya (ceh cm doktor plak hahaha)
ha tguk pic kat bwh ni cian org kat sebelah tu kan huh....


sebab- sebab kita berdengkur adalah kerana  lemah otot-otot pada lidah, lelangit lembut dan tekak. Apabila otot tidak tegang akibat arak atau ubatan yang menyebabkan otot lemah, lidah akan tertolak ke belakang, menutupi aliran udara atau otot tekak tertarik masuk ke dalam tekak dan menyekat salur pernafasan atas. Juga berlaku semasa waktu tidur yang nyenyak.Orang yang berlebihan berat badan dan mempunyai leher yang pendek dan besar.
ni dia tips-tips....


Petua untuk mengurangkan dengkuran:
  • Kurangkan berat badan jika anda mengalami masalah berat badan berlebihan
  • Kurangkan pengambilan arak atau ubatan yang mempunyai kesan mengantuk pada waktu tidur
  • Cegah pengambilan tranquilizer, pil tidur dan antihistamina sebelum tidur
  • Elak pengambilan arak sekurang-kurangnya 4 jam dan mengambil makanan berat atau ringan dalam tempoh 3 jam, sebelum berehat
  • Amalkan tidur pada waktu yang tetap setiap hari
  • Utamakan posisi tidur mengiring daripada posisi terlentang
  • Tinggikan kepala katil anda lebih kurang 4 inci ke atas supaya posisi kepala lebih tinggi dan lidah tidak tertolak ke belakang
 info yang lebih tekan kat cni ok 
sampai cni dlu len kali kita jumpa lagi daaaa...
wasalam

Thursday, November 18, 2010

Award Bombastic

hai kawan2....kat cni ader Award Bombastic Contest 
from ustaz apa kata kita join reramai 4 meriahkan
 keadaan menang x menang tu blkg kira yang penting
 kta enjoy (padahal mau menang)...
hahahaha 
ha ni dia jeng100x


erm apa lagi mari la kita beramai-ramai mengikutinya
hehehe(cm bez je ni)
klu korang rse cm tu apa lg mai la ikot sma2...
eh jgn berebut2 tau nnti jatuh plak sila beratur ikot barisan
.......................
erm bla nk ikot ni kena tag 3 org kwn apa lg
Miz Pat pilih la korang2 ni ek hihi

Cik Husna
En Adha
Cik Banana
ok wasalam bubai....


Wednesday, November 17, 2010

Selamat Ari Raya AidilAdha

Assalamualaikum
Sblm nak mulakan Miz Pat nak ucapkan 
Selamat Hari Raya AidilAdha
kpd soma kawan-kawan kat blog ni
p nmpaknya ckit agi kawan2 kat blog Miz Pat ni erm
nmpaknya kna carik lg spy meriah ckit heh..
sape2 yang singgah tu add la Mz Pat ek cian saya xder kawan2 blog huh
anyway ari ni xder buat apa pon nk stdy p xder mood la plak
hohoho asyik xder mood je ni abes bla nk stdynya hihihi
(pegi ar stdy tu ni x men gme je keja haha)
erm friday ni ader paper Miz Pat ader 2 paper agi sblm nk blik kg heh
copat2 la abes ek pastu jom blik kg gan Miz Pat...
Sblm bka blog ari ni Miz pat buat picture gabungan dri photoshop
dan photoscape heh..erm jap nk bg tunjuk luk

jeng3x





haaa...amacam ok x 
ala ni pon biasa je xla pndai sgt gna photoshop tu p boleh la
mst korang lagi teror dr Miz Pat kan ok ar tu leh minta 
tunjuk aja ckit2..klu ader info pa2 tu leh
ar sesama kita tau kn Miz Pat ok je tu 

hahhaha...

erm thanx kpd kawan2 yang sudi atau terpaksa jd kawan Miz Pat 
tu ek hihih...syukran
ni pon nk crik kawan2 reramai g sudi2 kan lah 
diri tu berkawan gan Miz Pat ek 
erm xder ape nk ckp da len kx
kta jmp agi have a nice raya 4 ols of u
<peace no war>
salam



Sunday, November 14, 2010

saja-saja

Salam
Anyway ari ni nk ckp ape ek..
erm xnk ckp pa2 la p apa kata klu kta tulis lirik lagu lak
ok gak kali ek hehehe~ miz pat suka bla dengar lagu ni
apa kata klu miz pat kongsi gan korang kat luar cna 
ok gak tu dpt kongsi sma2 kn hihi..

~miz pat bg korang tguk video ni luk la~

video

ha ok x...
ni plak miz pat nk kc lirik lagu..
erm jap ek nk carik luk hihi
♪♪♪♪♪ haaa ni pon dia apa lgi korang layanz la dlu ♪♪♪♪♪


Aku tak tahu apa yang ku rasakan

Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat diri mu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

*Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

**Kuberikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku kan menjagamu 
Hingga akhir waktu menjemputku

Saatku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu 

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

ulang * dan **

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu

ulang * dan ** lastly *

ok da siap...jgn plak korang nyanyi sampai lupa dunia ek hehe
enjoy thiz song just 4 u olssss


Friday, November 12, 2010

Hiasan Dunia

hargailah diri anda sebagaimana yang telah ditentukan olehNYA,
maka oleh itu bangunlah wahai wanita di luar cna..

Menjadi seorang wanita itu
bukanlah satu penghinaan
walaupun lebih biasa
dikenali sebagai perhiasan
lahir dari beberapa bahan yang mempersonakan

Memikul satu kewajipan & keikhlasan
seorang ibu, seorang isteri, seorang teman dan seorang apa saja
bergantung pada yang mencorak dan dicorak

Boleh juga seorang wanita itu menjadi hablur!
di dalam gelap berkilauan
di dalam cerah bergemerlapan
namun…….dihempas pecah, menghempaspun pecah

Boleh juga seorang wanita itu
menjadi besi waja
boleh dilentur tapi tidak patah
boleh dilebur tapi tidak luntur
dicanai dan dibentuk
namun…….tetap ia dengan ketulenannya

Ya!
Itupun kalau wanita yang lemah itu
tidak ditipu, tertipu dan menipu diri nya sendiri

apatah lagi yang bernama wanita itu
penuh dengan kecantikan
kecantikan yang tidak boleh diukur
dengan pembaris atau neraca penimbang
walaupun adakalanya ia dinilai dengan wang atau kebendaan

Jadilah wanita-wanita cantik itu patung-patung bernyawa
disentuh diam, ditendang membisu.
ataupun jadi papan tanda
menunjuk jalan ke arah jurang maksiat
ataupun jadi peta
penunjuk ke arah kebenaran

Wanita !
yang jari-jemarinya
tidak sama itu
boleh menjahit akhlak yang robek
boleh menganyam hati yang resah
boleh menyemarakkan jiwa yang lemah
boleh mencorak sehelai kain putih jadi pelbagai corak dan warna
boleh mendewasakan yang muda
juga mampu menyayangi yang tua

Wanita sebenarnya terlalu mulia
bila mana iman di dada dikilatkan sepanjang masa
taqwanya umpama permata
ilmunya mengalir ke serata dunia
malunya jadi mahkota
tegasnya jadi kota
siang jadi teladan
malam jadi ikutan
kelembutan bukan sesuatu yang melekakan

Wanita!
langkah-langkah sendiri
berhak diatur dan dihitung
di dalam lingkungan syarie

Boleh jadi maju di alaf baru
boleh jadi layu ditelan waktu
atau sepi dilingkungan adat duniawi
atau disanjung di puncak anugerah Ilahi

Bangunlah!
Bangunlah wanitaku!
bersyukurlah menjadi seorang wanita
kerna kita juga berhak mencorakkan warna zaman
tingkatkanlah nilai
gandakanlah ilmu
tegakkanlah kebenaran
sebarkanlah kebaikan
dahuluilah waktu
kita mesti mengislahkan diri dan umat!

♥especially 4 kaum hawa♥

Thursday, November 11, 2010

~boleh ka aku~

esuk paper 1st Teknologi Internet adakah aku 
akan menjawap soklan gan bek or x...
why mlm ini aku sungguh tertekan adkah
kerana memikirkan hal orang yang sepatutnya aku da x fikirkan lagi
or aku memang malas skang ni adesss...
apa y pelu aku buat skang ni xda mood u study laaa...
erm maybe aku patut p tdo luk ka or p men gme luk
hahahahaha.....
apa nak jd da gan aku ni >.<

Friday, November 5, 2010

iM the New Ones In BloGger SiTe

hai olz 
iM the new One in Thiz BloG ^.^..
anyway i would like To ask ur opinion or anythings for d newers to 
mencantikkan thiz blog n Also like to coLLect frenz from anyWhere ^.^
Harap sgt dpt pengetahuan for do someThing in my BloG 
Sila beri tunjyk ajar
TQ

jejak kaki