Pages

Monday, November 29, 2010

Engkau lah kawan and kekasih ku...huh

salam ols...anyway ari ni kena on9 kejap je..
pasni cik comot ader keja huhu
malang sunnguh nasib cik comot kn
x dpt nk ronda-ronda kampung kawan-kawan
erm ari ni nk ckp yang cik comot suka kata-kata kat bawah ni hehe...
antara kawan and kekasih dapat kah di samakan

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH...
ANDA tergolong dari yang mana...???

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih...
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH
Keduanya diperlukan...
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH
Bilakah akan bersatu...?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman..
 tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah
 dan mengambil berat tentang diri kita

JIKA KAWAN itu KEKASIH...
dan KEKASIH itu KAWAN...
perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan"
 kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...
KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN...
perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..

erm tu je nk gtau kekeke~
anyway benda ni search kat google p xpasti lak dri mne
kekek...slmt enjoy blokwalking frenz
 wasalam

4 hasil coretan:

CGG said...

hallo yang:)
sweet monday..
lunch mana?

Cik Comot said...

haloo dear
sweet monday also
pas da lunch ni jom p dinner lak heh

hans said...

dua2 penting
kekasih kita pentingkan cara kekasih
kawan kita pentingkan cara kawan

P/S : Nak Ambil Aku Kau Lupa! Bila Tiba Bab Duit Cepat Pula Kau Ingat! Hahahaha!

CGG said...

yeah!
hubby cgg bestfren dan hubby cgg..
kan best kawan tu kekasih dan kekasih tu kawan kita juge

Post a Comment

jejak kaki